Français English Nederland

Le Camping


 

Als je wordt verteld azuurblauwe hemel en in het veld van de krekels, de geur van lavendel en dorpjes 's middags onder het prieel, een beetje geitenkaas geserveerd met een glas rose land, wat denk je? In de Provence, natuurlijk. We zijn in het hart van een natuurgebied uit de oudheid gevormd door wijngaarden en olijfbomen.

 

De natuur

Rijkdom en diversiteit van de natuur met de Mont Ventoux en 1912 meter, de Sault plateau met zijn lavendel, okers van de Roussillon en de veters van Montmirail.

 

Erfgoed

Een schat van een prestigieus verleden, Avignon met zijn Palais des Papes Pont Saint Benezet en Orange met zijn Romeinse theater en Choregies. Niet te vergeten onze versterkte dorpen en beval de opgraving van Vaison la Romaine, Gordes en droge stenen, Abdij van Senanque, alle getuigen van de lange geschiedenis van onze streek.

 

Gastronomie

Onze Provençaalse keuken is zeer smakelijk en kleurrijk. De olijventeelt Provençale, vormen de basis van onze koken met olijfolie en tapenade. Onze groenten en fruit staan ​​bekend om hun smaak: gekonfijte vruchten uit Apt, Cavaillon meloen, aardbeien uit Carpentras, Lauris asperges, truffel Mont Ventoux ... Niet te vergeten onze Provençaalse kruiden: tijm, laurier, bonenkruid, salie, rozemarijn om de smaak van uw gegrild vlees. Provence is nog steeds een land van wijnstokken met onze beoordelingen van de Mont Ventoux en de beroemde Muscat de Beaumes de Venise en een beetje verder Gigondas, Chateauneuf du Pape en de wijnen van de Provence.

 

Provençaalse markten en festivals

Bedoin maandag, dinsdag op Vaison, Carpentras op vrijdag. Niet te vergeten de bekende rommelmarkten naar Isle sur Sorgue en Carpentras zondag. In juli kunt u genieten van de beroemde Festival d'Avignon.


Na al die waarom niet een stukje lopen? Ga inademen van de geuren van tijm, rozemarijn, brem tijdens een wandeling te voet of per fiets op de vele wandelpaden dat deze ingedeeld biosfeer biedt.